Miksi ihmisten on vaikea liittää suun hoitotottumukset päivittäisiin rutiineihinsa? Tätä kysymystä Emilia oli pyöritellyt mielessään opiskellessaan suuhygienistiksi ja tehdessään lopputyötään koskien suun terveydenhuollon applikaatiota koululaisille. Kun Emilia valmistui, hän halusi kysyä kysymyksen suoraan asiakkailtaan. Usein vastaus oli, ettei tarvittavia tuotteita löydy kotoa, niitä on hankala käyttää tai ne unohtuvat hankkia muiden ostosten lomassa.

Kuinka helppoa suun terveydenhoito olisi, jos ihmisillä olisi oikeat tuotteet ja hampaiden puhdistuksesta tulisi rutiini. Syksyllä 2016 aamusuihkussa Emilian ajatukset kirkastuivat: haluan auttaa ihmisiä parantamaan päivittäistä suuhygieniaa tuomalla tarvittavat tuotteet heille kotiin helposti ja vaivattomasti! Hän esitti ajatuksensa yrittäjämiehelleen ja ulkomailla asuvalle siskolleen – HappySmile oli syntynyt! Tiimistä puuttui vielä jotain, suuhygienistiopettajaksi opiskeleva Saara piti saada mukaan.

Emilian alustavana ajatuksena oli saada vain Saaran valkoiset hampaat HappySmilen mainoskuviin, mutta Saara halusi täysillä mukaan perustamaan yritystä! Saaran intohimona on antaa ihmisille tietoa ja kannustaa heitä oikeaoppiseen suun hoitoon positiivisella otteella. Saara ajattelee, ettei asiakkaita tule valistaa tai syyllistää, vaan suuhygienistin tehtävä on ikään kuin toimia asiakkaan suun hoidon personal trainerina. Yhdessä olemme kehittäneet konseptin, jota nyt ylpeinä esittelemme asiakkaillemme.

Emilialla on kotona kaksi pientä lasta ja heidän hyvinvointi on hänelle hyvin tärkeää. Suun hoidon taidot eivät lapsuudessa rutinoituneet ja Emilia oppi oikeaoppisen harjaus- ja lankaustekniikan vasta aikuisiällä. On tärkeää, että lapset oppivat suun hoidon taidot ja niistä tulee osa päivittäisiä rutiineja jo pienestä pitäen. HappySmilen yhtenä missiona on parantaa Suomessa asuvien lasten suun terveyttä ja siksi lahjoitammekin jokaisesta tilauksesta yhden hammasharjan lapsille Suomessa. Hammasharjat jaetaan kouluissa ja päiväkodeissa, joissa käymme opastamassa lapsia ja nuoria suun terveyteen liittyvissä asioissa. Meille on kunnia-asia inspiroida asiakkaitamme hyvään suuhygieniaan!

Terveisin Emilia & Saara